Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΥ ΙΚΑ





Άλλος ένας ασφαλισμένος θύμα της αλαζονείας και της σιγουριάς που διακατέχει τους γιατρούς του ΙΚΑ. Του ΙΚΑ που πληρώνουν αδρά οι ασφαλισμένοι για να απολαμβάνουν αυτής της συμπεριφοράς που ακολουθεί.
Ο κ. Ζήσης Τιμολέων είχε την ατυχία να χρειαστεί να επισκεφθεί ορθοπεδικό ιατρό του ΙΚΑ, φορέα στον οποίο είναι ασφαλισμένος, για να του χορηγήσει
την άδεια και να του συνταγογραφήσει τα φάρμακα που του έδωσαν οι γιατροί του Νοσοκομείου του Ρίου μετά από ατύχημα που είχε στις 8/8/2012.

Πήγε στις 9/8/2012 στο κεντρικό υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Γούναρη και απευθυνόμενος πρώτα στον Διευθυντή για το που θα πρέπει να αποτανθεί, με προφορική εντολή τον παρέπεμψε στον ορθοπεδικό Στ. Αρβανιτόπουλο. Ο οποίος δεν τον δέχτηκε γιατί δεν είχε ραντεβού, παρόλο που όπως του εξήγησε επρόκειτο για έκτακτο περιστατικό συνέπεια ατυχήματος. 
Επιστρέφει για δεύτερη φορά στον Αρβανιτόπουλο αυτή την φορά με γραπτή εντολή του Διευθυντή για να τον δεχθεί, και πάλι όμως δεν τον δέχθηκε τσαλακώνοντας την γραπτή εντολή του Διευθυντή του, διώχνοντας κακήν κακώς και εξυβρίζοντας τον κ. Ζήση.

Λύση δόθηκε με την παρέμβαση του Διευθυντή που παρέπεμψε αυτή την φορά τον κ. Ζήση στον ΙΚΑ Αγ. Αλεξίου, όπου του χορηγήθηκε η άδεια και συνταγογραφήθηκαν τα φάρμακα που χρειαζόταν. 
Εκεί όμως ο κ. Ζήσης κατέθεσε και καταγγελία κατά του ορθοπεδικού Σταύρου Αρβανιτόπουλου για απαράδεκτη και αντιδεοντολογική συμπεριφορά, παράβαση καθήκοντος ζητώντας την τιμωρία του για να μην υπάρξουν και στο μέλλον ανάλογα περιστατικά.

Ο κ. Ζήσης κλήθηκε να καταθέσει στην ΕΔΕ που διενεργήθηκε στις 20/9/2012, για να πάρει στις 20/2/2013 την απάντηση ότι δεν προκύπτουν πειθαρχικές ευθύνες του Αρβανιτόπουλου, του έγιναν όμως αυστηρότατες συστάσεις.

Όπως μας είπε ο κ. Ζήσης η αίσθηση που αποκόμισε συνομιλώντας με υπαλλήλους και προϊσταμένους στο ΙΚΑ Αγ. Αλεξίου ήταν ότι είναι γνωστή και συχνή αυτή η συμπεριφορά του Αρβανιτόπουλου αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Σημειώνοντας μας την φράση ενός προϊσταμένου που του είπε χαρακτηριστικά « ευτυχώς σε λίγο φεύγει με σύνταξη και θα ησυχάσουμε».

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου